Menu
Image: mali maeder, Pexels

Hvad Er LCHF?

  • D. 23.10.2020

Det ville være en synd at sige, at der er mangel på kure anno 2020. Der findes efterhånden et utal af forskellige kurer, der angiveligt har svaret på, hvordan man forbliver sund, slank og rask. En af disse kure er den kur, der hedder LCHF kuren. 

Hvad er LCHF? LCHF står for Low Carb High Fat, og går i grove træk ud på, at man spiser et minimum af kulhydrater, men til gengæld spiser relativt store mængder af fedt. Man kan altså kun i lille grad spise stivelse, sukker og kornprodukter, men til gengæld masser af kød, nødder og lignende. 

LCFH har både modtaget meget kritik og ros, hvor den for nogen nærmest har været en mirakelkur, imens den for andre blot har været endnu en i rækken af diæter, der alligevel ikke var løsningen. 

Meget af kritikken går på, at det ikke er holdbart at skulle undgå stivelse i så høj grad, når vi har den madkultur i Danmark, som vi nu engang har. For at kuren skal virke, så skal man altså følge den meget punktligt og ikke afvige. 

Hvis man fra naturens side er mere til kød og grøntsager end ris og kartofler, så kan det sagtens være en rigtig god kur.

Relaterede indlæg