Menu
Image: Pixabay

Er Det Sundt At Være Veganer?

  • D. 03.05.2021

At spise plantebaseret er blevet mere og mere populært. Mange gør det med øje for planetens velbefindende, hvor kød er en af det helt store klimasyndere. Andre gør det også fordi, at de oplever at få mere energi, overskud og generelt en større følelse af velvære. Hvorvidt det er sundt eller ej at være veganer, vil vi prøve at give et svar på i denne artikel.

Er det sundt at være veganer? Generelt er det svært at pege på, hvorvidt det er sundere at være veganer, end at være kødspiser. Generelt tegner der sig et billede af, at veganere generelt har et bedre helbred en ikke spisere. Dette kan dog have mindst lige så meget at gøre med, at veganere også er langt mere bevidste omkring deres kost og madvaner.

Man kan altså ikke med sikkerhed fastslå, at det er hverken mere eller mindre sundt at være veganer. Mange veganere er dog nødsaget til at tænke mere over, hvorvidt deres kost er varieret nok, og om hvorvidt de får de nødvendige vitaminer, som andre får gennem kød.

Mange veganere vil have behov for at tage supplement i form af B12 vitamin og D vitamin om vinteren. Dette er der dog også mange kødspisere, der ville have godt af.

Relaterede indlæg