Menu
Image: Pixabay

Hvad Er BMI?

BMI står for Body Mass Index og er en matematisk formel for, hvordan sammenhænget mellem en persons vægt og højde er. BMI bruges her til at beregne og vise, om en person er over- eller undervægtig.

BMI beregnes ved, at du dividerer din vægt i kg med din højde i meter gange med din højde i meter. Du får derefter et tal, der angiver, hvad din BMI er.

Sådan ser du, hvad din BMI er

Hvis vi siger, at du er 1,80 meter høj og vejer 80 kg, så ser din BMI 24,7. Regnestykket ser således ud: 80 / (1,80*1,80) = 24,7.

BMI inddeles oprindeligt i fire vægtklasser, men der er faktisk kommet flere til i takt med, at mængden af svært overvægtige er vokset så markant gennem de seneste år. Kategorierne på BMI-skalaen ser således ud:

  • <18,5 = Undervægtig
  • 18,5 - 25 = Normalvægtig
  • 25-30 = Overvægtig
  • 30> = Svært overvigtig

BMI-skalaen har dog sine udfordringer på visse punkter, da den ikke skelner mellem muskler og fedt eller skeler til fordelingen af fedt, hvor især fedt i maveregionen øger risikoen for livsstilssygdomme.

Det er derfor vigtigt, at du ikke udelukkende anvender BMI som målestok, når du skal se på, om du skal i gang med et vægttab eller ej. Du skal gerne inddrage flere faktorer her. BMI skeler heller ikke mellem kønnene.

Her er det også vigtigt, at du ser på din krops fedtprocent, som gerne skal ligge et sted mellem 21 og 36 alt efter køn og alder.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik på avXpertens enorme webshop, hvor du også kan finde tilbehør til elektronik som fx en gaming stol eller måske en smartphone holder til bilen.

Relaterede indlæg