Menu
Image: Pixabay

Er Det Sundt At Vinterbade?

Vinterbadning er faktisk en relativt populær aktivitet i Danmark. Flere og flere mennesker får øjnene op for de mange sundhedsfordele ved vinterbadning. Især ældre mennesker er svært begejstrede for den kolde fornøjelse, der faktisk er lige så sund, som de er kold. 

Er det sundt at vinterbade? Det er sundt at vinterbade. Vinterbadning øger lykkefølelsen, frigiver masser af endorfiner, styrker dit immunforsvar, bekæmper infektioner, træner dine blodkar og gør dig mere resistent mod kulde generelt. Vinterbadning er også enormt godt for dit blodomløb, der til tider forringes med alderen. 

Der er lavet en række undersøgelser, der viser, at vinterbadere generelt er sundere og har færre sygedage, sammenlignet med ikke-vinterbadere. Det kan dog være svært at svare præcist på, om det er vinterbadere der er sunde, eller sunde mennesker, der vinterbader. 

Det er lidt det samme som mennesker, der er vegetar. Man kan se, at de generelt er sundere end gennemsnittet, men der er svært at sige, om det skyldes at de er vegetar, eller at vegetar generelt er mere bevidst og optagede af deres kost. 

Uanset hvad, så er det ret klart, at det er en god ting at vinterbade. Om ikke andet, så er det ihvertfald en ufattelig god start på dagen. 

Relaterede indlæg