Menu
Image: Pixabay

Hvad Er Superfood?

  • D. 22.02.2021

Superfood er lidt en sjov betegnelse for mad, der af nogle eksperter eller lignende, er blevet vurderet til at være enormt sunde på flere parametre. Mange har også en kommerciel interesse i at brande deres produkter som “superfood”, så de kan ride med på hele fitness og helsebølgen, hvor mange er villige til at betale mange penge for relativt banale fødevarer.

Hvad er superfood? 

Superfood er bestemte typer fødevarer, som nogle har vurderet, er meget sunde. Der er intet facit for, hvad superfood skal indeholde, men de fleste er enige om, at ting som broccoli, blomkål, blåbær, boghvede, brombær, brune ris, byg, granatæble, hasselnødder, mandler, pekannødder, pistacienødder, quinoa, rug, tomater og valnødder alle er gode eksempler på superfood.

Superfood blev for alvor et udbredt begreb for ca. 10 år siden. Fænomenet nåede helt op til den Amerikanske myndighed “Institute of Food Technologists”, der lavede en liste over de første superfoods. Den oprindelige liste indeholde 16 slags fødevarer, der alle var superfoods.

Siden da er der kommet mange ind og ud af listen. Der er generel uenighed om, hvilken slags fødevarer, der skulle være på sådan en liste. Der kan væres stor forskel på, hvilke råvarer man bruger rundt omkring i verden, hvorfor man formentlig aldrig bliver helt enig.

Du læser dette tekstindlæg, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet, for at tilgodese Perlen Odense. Der kan du finde et sortiment fra Joanli Nor. Dette gælder dette tekstindlæg - tak for dette.

Relaterede indlæg