Menu
Image: Pixabay, pixel2013

Er Frugt Sundt?

Ofte bliver fødevarer opdelt i sundt og usundt, men faktisk er det meget mere simpelt end det. Det hele handler nemlig om mængder. Det vil sige hvis man kun lever af bananer eller appelsiner, så er det ikke sundt for dig. Det samme gælder broccoli, selvom man betragter dette som en "sund" fødevare, vil det ikke være sundt at leve af dette. Men hvis man spiser frugt som en del af sin varierede kost, så er det sundt . Fødevarestyrelsen anbefaler faktisk at man spiser 600 gram frugt og grønt om dagen. Frugt er rige på vitaminer, mineraler, antioxidanter og kostfibre, der alle er med til at beskytte dig mod hjerte-kar-sygdomme og visse typer af kræft og fedme. 

Appelsinen - er en af de sundeste frugter man kan vælge. Den er nemlig rig på antioxidanter der er med til at beskytte mod visse kræfttyper og C-vitamin som er kendt for at booste immunforsvaret. 

Kiwien - er også fuld af C-vitamin, så denne er også en immunforsvars booster. Den lækre frugt indeholder også en masse vitaminer, mineraler og kostfibre som fremmer en sund fordøjelse og som hjælper til at normalisere kolesterol niveauet. 

Pæreren - indeholder en høj koncentration af pektin, som er en kostfiber, der er kendt for at mindske kolesterol i kroppen, holde tarmsystemet sundt, og som har en positiv effekt på vægttab. Frugten indeholder desuden også A-vitamin, B-vitamin og C-vitamin. 

Hold dig ikke tilbage med frugten, så længe det er i de rette mængder! 

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgodese Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du købe blandt et stort og flot udvalg af Marguerit smykker. Derfor er denne artikel markeret.

Relaterede indlæg